Назад УСПЕСИ 1999  

     До почетка НАТО-агресије одржана су само нека математичка такмичења, планирана за школску 1999/2000. годину (за основце - само школска и општинска, а за средњошколце - сва такмичења закључно са републичким), па стога није било прилике да се и овог пута "Архимедесовци" потпуно искажу, нарочито на вишим нивоима такмичења. Па ипак, на Републичком такмичењу из математике за средњошколце (у две категорије), одржаном 20. марта 1999.године, на пример, у А категорији (јача категорија, у којој се такмиче ученици који уче по програму Математичке гимназије), међу 109 учесника "Архимедесоваца" је било 41, при чему су од укупно 30 награда "Архимедесовци" освојили 22 награде (73%).
     На 40. Међународној математичкој олимпијади (ММО) средином јула у Румунији, шесточлану ЈУ-екипу чинило је шест "Архимедесоваца" (чланови Олимпијске групе) и у конкуренцији са вршњацима из 80 земаља освојили су шест медаља: једну златну (Душан Ђукић), две сребрне (Предраг Глишић и Иван Матић) и три бронзане (Никола Петровић, Исидора Милин и Раде Станојевић).
     Успешно је било и учешће на XX Међународном математичком турниру градова (видети детаљније податке у одељку МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР ГРАДОВА).
     На 3. Балканијади из математике за основце (јуна 1999. у Пловдиву – Бугарска) у екипи су била три "Архимедесовца", при чему су освојили једну златну, једну сребрну медаљу и једну похвалу.
     За упис у Математичку гимназију у Београду пријемни испит је одржан 12. јуна 1999. године. Међу пар стотина кандидата, конкурисало је и 55 "Архимедесоваца" из VIII разреда, а од 80 примљених кандидата у редовна одељења више од 50% су "Архимедесовци" (41), при чему је чак 14 имало 100% бодова (од укупно 19 ученика). То се понавља већ годинама. Коментар ваљда и није потребан.

© 1998 - 2013, МД "Архимедес"